Nemreg, az egyik bejegyzesben emlitettem a Come Dine With Me musort. Tegnap volt vasarolni nalunk az egyik resztvevo, azonban kamerak nelkul. Nagyon sietett, vegan borokat keresett, adtam neki Yalumba shirazt, meg viogniert, meg se kerdezte a fajtat, nem probalta etelhez passzolni, mindegy volt neki. Majd vett 2 uveg Fleurie-t, meg valami egetett szeszt, amit nem lattam jol, ezert nem tudnam megmondani. Majd tavozott. Ennyi. Nagyobb volt a fustje, mint a langja a dolognak. Pedig meg fodraszhoz is elmentem...
Kozben tovabb folytatom a francia borhetek kostolasat. Ma ismet egy roze kerult teritekre. Ilyen fajtat meg nem ittam, jelentkezzen aki igen!
Grenache Gris-nek hivjak, a mindenki altal jol ismert Grenache mutacioja. A Grenache nagyon jol hasznalhato roze keszitesere, ennek oka tobbek kozott a szoloszem vekony falaban, illetve a fenolos szinezo vegyuletek hianyaban keresendo. Uvegunk Vin de Pays besorolast kapott, ami a francia rendszerben a minosegi es az asztali bor kozott helyezkedik el. Ez egeszen fiatal kategoria, kb 30 eve letezik. Szarmazasi hely: Languedoc. 35 eves oregtokekrol szuretelve.
Szine halvany rozsaszin, szinte attetszonek mondanam. Illataban eper, mint elsodleges illatjegy, megfuszerezve nemi erett malnaval, szamocaval. Megkostolva sem kell szegyenkeznie, nem egysiku, a fent emlitett gyumolcsok valtogatjak egymast az ember szajaban. Friss, ropogos, szaraz, ugyanakkor kremesnek tunik. Alkohol magas, de nem zavaro jelleggel. Lecsengese is szep. A borasz, Eric Monin kivalo munkat vegzett. 5 pont jobbik fele, Waitrose, £4.99, s jar neki egy best buy plecsni is.
No comments:
Post a Comment