Search This Blog

Saturday, 8 October 2011

Heti BorokA heten sok idot toltottem a jr.com-on (agyalok a diploman), a kostolasi jegyzetekrol irt velemenyemet tovabbra is fenntartom, az oldal tobbi resze viszont nagyon hasznos hatterinformaciok szerzesere. Szoval maradok tag. Megkezdodtek a franciaoraim is a heten. S persze lecsuszott par uveg bor is:
Tiger Horse Old Vine Cinsault 2011 Swartland, South Africa, 14.5% - Az idoszakos borvasarbol valo, jelenleg nevetseges aron, kb 1300 Ft-nak megfelelo osszegert vettem. 65 eves tokekrol, a Boutinot portfoliajabol. Ebben az arkategoriaban nagyot nyujt, erosen koncentralt illat, s izvilag. Nagyot merit minden komponensbol. Szamoca, cseresznye, hordofuszerek, bors. Tanin simulekony. Korty vegen alkohol jol fut. Kicsit tulsagosan is. Hossza lehetne jobb, de ezt most elnezem neki. 5 pont.
Neethlingshof Gewürztraminer 2011 Stellenbosch, South Africa, 13% - A het meglepetese, felve kozelitettem meg, s a vegen teljesen levett a labamrol. Hozza a fajtara jellemzo osszes klasszikus jegyet (egzotikus gyumolcsok hada, mez, fuszerek, kajszibarack, licsi, stb), de a hihetelen egyensulya, s a nem vart finesz, amik utosnek bizonyulnak. Kis maradekcukorral tamasztja meg a meglehetosen hosszunak bizonyulo elmenyt. Siman megettem volna egy jobb (£12) elzaszinak. ez is mutatja, hogy meg sokat kell tanulnom. 6 pont legteteje. Jelenleg £6.99 nalunk.
Figula Zenit 2010, 12% - Egy magyar bor, egy ujbor, kisse keson fogyasztva. Valahogy elkerulte a figyelmem a szekreny aljaban. Halvany szin, eroteljes gyumolcsos-viragos illat, a korty azonban kisse vekonykanak tunt szamomra, hianyoltam nemi komplexitast, de semmi nem log ki. Nem rossz, de nem is nagyon izgalmas. Szvsz. Ez kb. eros 4 pont volt nalam. Arara nem emlekszem, valahol 1000 felett.
Tesco Finest Steillage Riesling 2010, Germany, 11% - Faek egyszerusegu rizling probalkozas. Akcioban vettem £5-ert, hozza a rizlingre emlekezteto citromos, barackos, mineralis jegyeket, eleg markans savval, a kortyot a maradekcukor tartja egybe. Mast nem nagyon lehet rola irni. Vege, hossza semmi, s csak ismetelni tudom magamat: egyszeru. Ez is csak 4 pont volt.

No comments:

Post a Comment