1-Leckford: Lassan a szuztermest szuretelik a sajat ultetvenyunkon, ahol a klasszikus Champagne fajtak kerultek telepitesre harom eve. A jelek jok, egeszseges furtokrol szolt a fama a vallalati lapban. Sajna meg mindig nincs meg, ki kesziti majd a bort. A teljes termeskapacitast 5-6 ev mulva erjuk el. Nem ketperces a dolog.
2-A novemberi Deacanterben (mar nem kell kiirnom, hogy "angol"), van egy nyolc oldalas cikk harom Kozep-europai orszagrol. Szlovenia, Horvatorszag, s kis hazank szerepel benne. Most a szomszedokrol szolo resz ismertetesetol eltekintenek. Van egy jo terkep, igaz csak 3 regiot emelnek ki, nev szerint Somlot, Egert, s Villanyt. Rovid elemzes az elmult 20 ev torteneseirol, szolofajtakrol, s emlitesre melto termelokrol. Somlonal emliti pl: SAP-ot. A cikk masodik feleben kiemel negy "top" termelot, s roviden ismerteti azokat. Kreinbacher, Malatinszky, Sauska, St. Andrea.
A cikket pozitivnak kell ertekelni, egyetlen dolgot kiveve, mikor Angela Muir MW arrol ir, hogy hol is lehet ezeket a borokat megvenni a szigetorszagban. Haat, nem nagyon, nehany internetes kereskedesben, de nagyon kell tudnod a temat, s nem lesz olcso. Kihagyta a Bortarsasagot, akik szallitanak ide is. A fo problema azonban tovabbra is az, hogy ezek a borok - s mas magyarok sem - szeleskorben nem elerhetoek. Ertem ezalatt a szupermarket polcot. Igy a cikk egy kicsit egy elvesztegetett lehetosegnek tunik szamomra.
A magyar reszt Caroline Gilby MW jegyzi, Cseke Gabor kozremukodesevel.
No comments:
Post a Comment