Search This Blog
Tuesday, 24 April 2012
Aprilis 24
A mult heten vegre felkerult a programok nagy resze a London International Wine Fair oldalara. Terveim jelenleg:
Majus 22 kedd:
12.00-13.00 Introducing Lebanese Wines Masterclass, N11.
15:15 - 16:00 Boutinot The Southern Rhône - A different route Masterclass Theatre Y10.
16.45-17.30 Wines of Hungary, Masterclass Theatre, Y10 (magyar palinkak).
Majus 23, szerda:
10.30-11.15 Penfolds, Masterclass Theatre Y10.
14.30-16.00 Wine Faults Workshop South Gallery Room 13.
16.15-17.30 just-drinks State of the Nation survey, Uk wine market 2012, Briefings Theatre, Q75.
vagy:
16.30-17.15 Wines of Hungary, Masterclass Theatre, Y10 (Furmint, Olaszrizling, Kekfrankos és Cabernet Franc), by Caroline Gilby MW
Itt inkabb a masoik opciora hajlok.
Majus 24 csutortok:
10.30-11.30 Ukvine, What is the future for English wine? Briefings Theatre, Q75.
Majusban lenne meg egy argentin (Tim Atkin top 50) kostolo is (de csak havi 1-et tudunk belepreselni a koltsegvetesbe a cegnel). Ugyhogy ez kimarad, de juniusban megyek egy masikra is, ha minden igaz: Slovenia Trade & Press Tasting Tuesday 12th June 2012 (London). Ez meg valtozhat.
Nezzunk nehany uveg bort is:
St Hallett Poachers Blend, 2010, Australia - 11.5%. Semillion, sauvignon blanc, s rizling. Szalmasarga szin, neha zoldes arnyalat. Illataban tropusi gyumlcsokben tobzodhatunk, kis citrommal kiegeszulve. Kostolva szaraz, kozepest el nem ero alkohol, a szajat teljesen kitolti, jo porgos sav, a az illatanal emlitett gyumolcsok is megvannak, a komplexitast hianyoltam, s viszonylag hamar lecsengett. Az angol lapokban dicsertek, nekem nem jott be annyira. Halvany 5 pont. Waitrose, £8.
Peter Mertes, Rheinhessen Pinot Blanc 2010, 12%. Zoldessarga szin, korte, alma,dinnye, s viragcsokor. Kostolva szaraz, nagyon (tulsagosan is) huzos, maros savtartalom, kozepes alkohol. S vegtelenul egyszeru szerkezet, valamint rovid es meg vekonyka is. Illat brutal, bor homaly. Gyenge 4 pont. £4.99, Lidl.
Inzolia Pinot Grigio, Sicilia, IGT, Marks and Spencer - 12%. Pg hazasitva a helyi inzolia fajtaval, amit ansonica neven ismernek Toszkanaban, s a Marsala egyik alkotoeleme. Ismet az 5 fontos arat meg nem hazudtolo nemes egyszeruseg jellemzi, citrom, zoldalma, meg valami olivaolajra hajazo erzet, amit angolul ugy irnak le, hogy "nutty". Ennyi, mas emlitesre melto erenyt nem talaltam. Hibatlan, minden izgalomtol mentes bor. 4 pont ez is.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Eltűnt az előző kommentem. Csak azt jeleztem, hogy a Peter Mertes, Rheinhessen Pinot Blanc 2010-es ára $-ban van kifejezve, nem Ł-ban. A 2010-es évjárat katasztrófális volt Németországban is, nem célszerű olcsó borokat venni 2010-ből. (A drágább borokat gyártók így vagy úgy elérik, hogy elfogadhatóak legyenek a 2010-es boraik is.)
ReplyDeleteJavitottam, koszi.
ReplyDelete