Search This Blog

Monday, 19 July 2010

Magyar borkostolo Londonban a Magyar Kulturalis KozpontbanJulius 12-en voltam egy magyar borkostolon Londonban a Magyar Borhaz nevu ceg szervezeseben. A cegrol most nem irnek reszletesen, a mellekelt linken mindenki utanaolvashat. http://www.hungarianwinehouse.co.uk/ A rendezvenyre a twitter-en bukkantam ra. Elore be kellett jelentkezni s ingyenes volt a rendezveny, amit igen dicseretesnek tartok. A ceget Takacs Balint vezeti, aki a rendezveny hazigazdaja is volt, Kielmayer Kristian segitsegevel. A masodik fenykepen baloldalt Balint, jobboldalt Kristian, aki eppen az MW tanulmanyait folytatja. Tudasa lenyugozo, eloadasa elvezetes volt. A rendezveny pontosan kezdodott, az elejen nem nagyon voltak kerdesek, ez kesobb szerencsere valtozott. Az angol anyanyelvuek lathatoan rendesen megkuzdottek nemelyik magyar szolofajta nevevel. Csak kettot emlitenek: kiralyleanyka, cserszegi fuszeres. Jol megszerkesztett, nagyon informativ kostolasi jegyzetet kapott mindenki, ami bemutatta Magyarorszagot is, mint bortermelo orszagot. Osszessegeben nagyon jol sikerult rendezveny volt, 40+ resztvevo, gratula erte, meg sok ilyet. Talan az egyetlen kritika: Balint nagyon halkan beszel, s ezt neha nehez volt erteni/hallani.
Ime a sor, amit volt szerencsenk kostolni, a benyomasaim csak cimszavakban a borokrol, az ido rovidsege miatt. Pontokat most nem osztok.
Nyakas Budai Irsai Olivér 2009 - Friss, ropogos,fiatal, ude feherbor, kis maradekcukorral megspekelve
Thummerer Egri Királyleányka 2008 - Fiatal, citromos/viragos aromak, kis kesernyes felhang.
Feind Cserszegi Fűszeres 2009 (Balaton) - Izgalmas, szokatlan, fuszeres, narancs?, barack, viragaromak, konnyen ihato, sok minden tortenik a poharban. Kicsit talan jobban behutottem volna.
Chardonnay 2009, Koporos pinceszet, Eger, cimkezetlen meg - Testes, kremes, orrban gazdag, szajban kevesbe, csalodas.
Dúzsi Kékfrankos Rosé 2008 - Nagy illat, ropogos, ude, Provance-ra emlekeztet stilusaban. Korrekt. Nem olcso.
Kadarka 2009, Pasztor Pinceszet, Szekszard - Nem jott be, lekvaros, tulerett anyag? Orrban jo, szajban kevesbe.
Günzer Kékfrankos 2008 - piros gyumolcsok, cseresznye, eper, egy keves lekvar, nagy test, nem tul igeretes.
Vida Cuvée 2003 (Szekszárd) - A nap nyertese, nagy orr, koncentracio, karakteres, barrique hordo, meg ismerkednek vele.
Puklus Tokaji Aszú 3 puttonyos 2002 - szilva, narancs, jo aranyok
Pannon Tokaj 5 puttonyos Tokaji Aszu 2005 - Nagyszeru gyumolcsaromak, fiatal meg, eresi potencial, amennyire meg tudom itelni.

No comments:

Post a Comment