Search This Blog

Friday 4 November 2011

A Ket Doktor


















Volt ma egy jo sztorim az uzletben. Egyik munkatarsam lengyel, s eppen egy vevovel volt, akit en jol ismerek, s a vodkakrol ertekeztek. Mondja egyikuk, hogy O ert hozzajuk, mert lengyel, mire a masik, hogy O is ert hozza, mert O meg orosz. Pont a kozelben voltam, s kozbeszurtam, hogy akkor ki is talalta fel a vodkat? Mindketten ledermedtek, szinte hasitani lehetett a levegot. Ha valaki esetleg nem tudna, a ket orszag kozott soha veget nem ero vita zajlik eme dicsosegert. A vegen azert a poenosnak fogtak fel a dolgot:)
Ma volt alkalmam megkostolni Heston B. legujabb krealmanyat: Waitrose Heston spiced mulled cider-t. Melegen kostoltuk, jobb volt, mint vartam. Mondjuk jeggel lenne az igazi. Majd legkozelebb. A kepet cegem lapjarol szedtem.
Ugorjunk a borokra: ket borrol lesz szo, a fajta, s a doktori cim koti talan oket ossze, de ezenkivul semmi. A masodik apropojat az adja, hogy az uj Decanterben Steven S. is ajanlja:)
Dr Wagner Riesling 2010 Mosel-Saar-Ruwer, Germany, 8.5% - Saar-volgy, Mosel. Dr. Heinz Wagner 7 hektarral rendelkezik errefele. Regi fahordokat hasznal rozsdamentes acel helyett. Halvany citrom szin. Fiatalos, citrus, piros alma,s erett korte illat, egy csipetnyi asvanyossag nyomokban. Felszaraz a szajban, kozepesnel kicsit erosebb(+) savak és kozepes alkohol, s test. Szajban alma, grapefruit, korte és asvanyos izek. Intenzitas, s hossz szinten a ket veglet kozott helyezkedik el. Tiszta, Letisztult. £8.99, eros 5 pont.
Dr. Bussay Rajnai Rizling 2009, 13.5% - Nagyon masmilyen a fenti borhoz kepest. Testesebb. Alkohol 5%-al feljebb, szaraznak mondhato. Illataban meglehetosen intenziven gyumolcsos jelleget mutat. Megizlelve jol hozza a rzilingtol elvarhato jegyeket (izvilag, savak), egyensulya is majdnem jo, de maga a bor majdhogynem vaskosnak mondhato. Kis komplexitast hianyolnek, ha kukacoskodni akarnek. Ugyanakkor nem rossz, nem rossz, soha rosszabbat. Azert az Eskuve jobb. Ara valahol 2,5K korul, ha jol emlekszem, s ez is eros 5 pont.
A ket hulye kekbetus linket nem tudom kivakarni, foggalmam nincs hogy kerultek ide:((

No comments:

Post a Comment