Search This Blog

Tuesday 22 November 2011

6 Bor a Kozelmultbol














Szokas szerint el vagyok havazva, nincs idom semmire. Miert nem 48 orabol all egy nap? Akkor beleferne minden. A tanulas mellett nem erek ra annyit foglalkozni a bloggal, mint szeretnek. Jelenleg Lorincz-Barocsi: A szolo metszese es zoldmunkai-val toltom napjaim a franciatanulas kiegeszitesekent. Persze ez csak nemi elmelettel foglalkozasnak felel meg, az igazi tanulas kint a szoloben lenne. Bort persze tovabbra is iszok/kostolok, de nem mindig veszodok reszletes jegyzet keszitesevel, s az ures uvegek meg csak gyulnek es gyulnek. A hatrany ledolgozasa miatt a mai bejegyzesben is inkabb benyomasok lesznek a borokrol reszletes leiras helyett.
Heimann Fuchsli 2009 - Igen tetszett. Gondolom a jo ar/ertek arany mellett ebben kozrejatszott a PN tartalom is. Korrekt ivobor mindennapokra. Tobb ilyet. Meglepi az 5 pontot.
Gizella Pince Furmint Battonage 2008 - Ez a stilus nagyon bejon nalam. Komoly orr, eloszor visszafogottnak tuno korty, ami a szajban szinte kinyilik. Gazdag aromavilag. A finomseprun tartas szep iskolapeldaja. Ezt a pincet meg figyelni kell. 5 pont teteje.
McManis Viognier 2010 California, USA - Nem vagyok nagy rajongoja a kaliforniai boroknak (eloitelet?), s nem is vartam sokat. Ezt kaptam £10.99-ert. Izorgia, mindene nagy,s izmos, s egyensulyban is van egyszerre. Szeretheto bor. Tiszta. Eros 5 pont, Waitrose.
Chateau de Chenas, Moulin-a-Vent 2009, Beaujolais, Burgundia - Kedvenc borvidek, szovetkezeti pinceszet, a 10 "Cru" egyikebol. Fekete, s piros gyumolcsok gazdag egyvelege, komplexitas, jo finoman huzos savszerkezet, pehelysuly. Szinte olcsonak mondhato ennyi penzert. 6 pont teteje. Waitrose, £10.99.
Phebus Cabernet Sauvignon 2009, Fabre Montmayou Wines, Mendoza, Argentina - Konnyebb karakter, mint azt vartam. Fekete szeder, vanilia, fustosseg, s kis mentol. Nem rossz probalkozas, igaz nalam a nagyja marhaporkoltben vegezte, s csak egy kis poharkanyit kostoltam. 5 pont. Waitrose, talan £8 volt, ha jol emlekszem.
Gabriel Meffre Gigondas, La Roche Percée, 2006 - Ez a bor hihetetlen aremelkedesen ment keresztul az elmult ot evben a gyengulo font miatt. £8.99-rol 13.99-re! Tobb mint 55%! Jokor kaptuk el egymast, erett gyumolcsok (cseresznye, szilva, stb), mineralitas, foldes jegyek, borsossag, tannin mar beidomulva. Kozepes+ test. Korrekt, de semmi extra. 6 pont. Ennyi penzert ez nem tul jo vetel. Waitrose.

No comments:

Post a Comment