Search This Blog

Wednesday 22 August 2012

A heti csalodasok


























A multkori hullamhegy utan az eheti hullamvolgy:
Egy vevom 6 uveg Louis Latour Pinot Noir 2010 Burgundy-val jott vissza hogy valami nem tiszta. 2 uveget mar felbontottak, s azt gondoltak, hogy dugos, de nem voltak benne biztosak. Nekilattam alaposan megkostolni oket, de nem tuntek dugosnak, az illatban semmi nem utalt arra, hogy nincsenek rendben. Megkostolva jott a csunya meglepetes, ecette volt savanyodva mind a hat. Ugyannabbol a dobozbol jott mind. Senki mas nem jelzett hasonlo problemat. Mi okozhatta? Elmeletileg a borecesedesnel szuros szagnak kene jelentkeznie, ami itt abszolut nem volt meg. Pincehigenia?
A masik csalodasom a hetrol:
Hova nem negyek cimmel?
Tavaly nem sikerult eljutnom Bott Frigyeshez. Iden meg nem lesz alkalmam, nem tudok ket hetre elszabadulni a cegtol ilyen celbol. Inkabb azt kertem toluk, hogy a sulinapjaimat tamogassak (WSET Diploma) majd, amit boldogan megtesznek. Reszleteket nem irhatok meg ide, de nagyon segitokeszek voltak. A szabadsagom terhere igy is elmennek valahova dolgozni egy boraszatba. Logisztikai szempontbol Nagy-Britannia johet csak szoba, lenne 3 napom dolgozni/tanulni/gyakorlati tapasztalatot szerezni valahol. Hova is menjek? Jo lenne a nalunk forgalmazott angol borokat keszito boraszatok egyiket meglatogatni. Chapel Down-t szemeltem ki magamnak, ami a legnagyobbak egyike, 4 borukat is arulom, s a neten is jokat irtak roluk a www.thecellarhand.com oldalon. Megkerestem oket e-mailben/telefonon, hogy dolgoznek szallasert cserebe szeptember elejen,, nevezzuk gyakorlatnak. Az ugyben a foborasz az illetekes, ovele persze nem tudtam beszelni. Ez igy ment 4-5 heten keresztul, hetente e-mail/uzenet hagyasa,stb. Valasz nuku. Tegnap vegre eljutottam valakihez, aki azt mondta, hogy a foborasz 2 hetig szabadsagon van (augusztus vegen?:)), majd utana talan lesz valami valasz. 6 hettel az elso megkereses utan! Mondtam neki, hogy ez nekem nem jo, mert kifutok az idobol, mint ahogy a lehetseges idopont azon a heten lenne. Kerdezem: mas illetekes a temaban? Erre benyogi, hogy valoszinuleg nem lenne a valasz, mert nem tudnak szallaslehetoseget biztositani. Ez persze ellentmond annak, amit a fent emlitett oldalon irtak masok, de usse ko. Azonban kerdem en: Ezt miert nem tudtak megmondani egy honapja? Akkor maskepp volt? Vagy nem akartak direkt nemet mondani, ami egy csunya anglius szokas, hogy hagyjak hadd kuzdjel, majd eszreveszed a dolgot. En sajna nem igy mukodok. Ha az elejen megvalaszoltak volna a kerdest, nem is irnam meg ide a dolgot. Szive joga nemet mondani, de ne szivasson. Ezek utan elgondolkozom, hogy nyomjam-e a boraikat mint azt eddig tettem...
Ugy nez ki, hogy a Renishaw Hall-hoz fogok menni arra a 3 napra, de nekik nincs pincejuk, ugyhogy csak zoldmunka lesz.
A vegere, hogy legyen bor is: Vida Nova Rose 2010, 13.5% Cliff Richard bora, Portugaliabol, Aragonez es Shiraz. Malnaszorp szin, illataban szeder, afonya, feketeribizli, s nemi nedves, befulledt szena s istalloszag. nem illat, szag. Kostolva kozepes feletti alkohol,s sav, a gyumolcsok is megjelennek, de megint ott van az a zavaro mellekiz, ami mar az illataban is jelentkezett. Ez foleg az utoizt vagta tonkre. Talan tul oreg volt? Halvany, nagyon halvany 4 pont.

1 comment:

  1. Why not try this one? :)
    http://www.waitrosedirect.com/product/champteloup-rose-d-anjou/037209

    ReplyDelete