Search This Blog

Wednesday 29 August 2012

Negy roze igy nyar vegere













Lassan veget er egy nyar. De milyen nyar volt is ez idojarasugyileg Albionban? Majus vegen volt egy het napsutes, illetve az olimpia alatt vagy ket het. S kozben eso, eso, meg eso. Nem is nez ki nagyon jol az angol termes iden. Tegnap voltam Renishaw Hallban, s megneztuk a szolot a borasszal. Kb 1 honap lemaradasban van. Meg kuzdenek, hogy legyen termes, ha lesz egy napos szeptember, akkor osszejohet a dolog. De azt meselte, hogy lesz olyan aki iden nem szuretel. Ismeros helyzet?
Megbeszeltuk a zoldmunkakat a jovo hetre, mikor 3 napot fogok neki segiteni. Megmutatta a titkos programjat is az uveghazban. Sargamuskotalyt nevelnek uveghazban, kb 200 liter lesz majd, desszertbornak szanja. A vilag valamikor legeszakabbra fekvo szolojebol...Persze ez igy "csalas".
Laudun Chusclan Reserve du Boulas Rose (CdR) 2010, 13.5%. Grenache Noir, Syrah, Cinsault, Avignon kornyekerol. Felszaraz, testes, Sok-sok eper, nem tul bonyolult szerkezet, jol ihato, vege rovid, 4-5 pont kozott hangulattol fuggoen. M&S, £7.99.
Bodegas Vista Alegre Rosado Carrizal, Rioja 2010. 12.5%, A fajta Garnacha (Grenache), meggypiros szin, illataban, s izeben is piros gyumolcsok (eper, meggy, szamoca) dominalnak. Kozepes alkohol, szaraz, kicsit mesterkeltnek ereztem, lecsenges kozepes. Eppen 5 pont, arara nem emlekszem.
Bodegas Aragonesas Campanaeo Garnacha Rosado 2010, 13% A fajta ugyanaz mint a korabbi boroknal, megkapo illat, a szokasos tulerett eper, s meggy dominal, kostolva szaraz, jol ihato, kerek korty, a gyumoolcsvonalon meg nemi barackot is felfedezni veltem. Kozepes test, s alkohol, s veg. Jo bor. Eros 5 pont. Ar?
Pellehaut Ete Gascon Rose 2011, 11.5%. Tannat, s Merlot, feledes, karamelizalt voros gyumolcsok hada, kis vaniliaval kombinalva, csodalatos egyensuly, komplex, a cukor, s a sav jol kiegeszitik egymast. Vege is kozepes+. Waitrose, kb £10, eleri a 6 pontot.

utoirat:
Kaptam egy uveg Trimbach Clos Sainte Hune 2000-et egy ismerosomtol. Nem tudom hogyan igyam meg? Magaban? Vagy betegyem egy rizlingsorba vakon?

No comments:

Post a Comment