
Lassan veget er egy nyar. De milyen nyar volt is ez idojarasugyileg Albionban? Majus vegen volt egy het napsutes, illetve az olimpia alatt vagy ket het. S kozben eso, eso, meg eso. Nem is nez ki nagyon jol az angol termes iden. Tegnap voltam Renishaw Hallban, s megneztuk a szolot a borasszal. Kb 1 honap lemaradasban van. Meg kuzdenek, hogy legyen termes, ha lesz egy napos szeptember, akkor osszejohet a dolog. De azt meselte, hogy lesz olyan aki iden nem szuretel. Ismeros helyzet?
Megbeszeltuk a zoldmunkakat a jovo hetre, mikor 3 napot fogok neki segiteni. Megmutatta a titkos programjat is az uveghazban. Sargamuskotalyt nevelnek uveghazban, kb 200 liter lesz majd, desszertbornak szanja. A vilag valamikor legeszakabbra fekvo szolojebol...Persze ez igy "csalas".
Laudun Chusclan Reserve du Boulas Rose (CdR) 2010, 13.5%. Grenache Noir, Syrah, Cinsault, Avignon kornyekerol. Felszaraz, testes, Sok-sok eper, nem tul bonyolult szerkezet, jol ihato, vege rovid, 4-5 pont kozott hangulattol fuggoen. M&S, £7.99.
Bodegas Vista Alegre Rosado Carrizal, Rioja 2010. 12.5%, A fajta Garnacha (Grenache), meggypiros szin, illataban, s izeben is piros gyumolcsok (eper, meggy, szamoca) dominalnak. Kozepes alkohol, szaraz, kicsit mesterkeltnek ereztem, lecsenges kozepes. Eppen 5 pont, arara nem emlekszem.
Bodegas Aragonesas Campanaeo Garnacha Rosado 2010, 13% A fajta ugyanaz mint a korabbi boroknal, megkapo illat, a szokasos tulerett eper, s meggy dominal, kostolva szaraz, jol ihato, kerek korty, a gyumoolcsvonalon meg nemi barackot is felfedezni veltem. Kozepes test, s alkohol, s veg. Jo bor. Eros 5 pont. Ar?
Pellehaut Ete Gascon Rose 2011, 11.5%. Tannat, s Merlot, feledes, karamelizalt voros gyumolcsok hada, kis vaniliaval kombinalva, csodalatos egyensuly, komplex, a cukor, s a sav jol kiegeszitik egymast. Vege is kozepes+. Waitrose, kb £10, eleri a 6 pontot.
utoirat:
Kaptam egy uveg Trimbach Clos Sainte Hune 2000-et egy ismerosomtol. Nem tudom hogyan igyam meg? Magaban? Vagy betegyem egy rizlingsorba vakon?
No comments:
Post a Comment