Search This Blog

Tuesday 7 December 2010

Errazuriz Shiraz, Aconcagua Valley, Chile, 2009


Par napja sikerult vennem Aberdeen Angus steaket nevetseges aron (zaras elott), s kellett hozza egy tanninban gazdag bor inni, meg a szoszhoz. Ez eppen akcioban volt £5.99-ert.
Errazurizek elsok kozott telepitettek shirazt Csileben. A fajta igazan otthonra talalt ott. Az orszag eszaki reszeben elterulo videken viszonylag meleg eghajlat van, s a shiraz ezt kedveli is.
Melysotet bordo szin, illataban a feketebors dominal, egeszen karakteres modon, majd megjelennek a gyumolcsok: afonya, szeder. Illata robosztus, elteveszthetetlen. Kostolva is meglepoen jol teljesit, fuszeres jegyeket,s a fent emlitett gyumolcsoket nagyon jol kiegesziti egy enyhe csokis beutes, boros/husos jegyekkel tarkitva. Testes, kozepesnel erosebb alkohol. Egyetlen negativumkent talan azt emlithetnem meg, hoigy a tanint kicsit szaraznak talaltam. Hossza is jonak mondhato. Kivalo gasztrobor. Alapara kicsit magas, de az akcios nagyon jo ar/ertek aranyt mutat. 13.5%, £8.99, vaskos 5 pont, Waitrose.

2 comments: