Search This Blog

Friday, 3 December 2010

Trimbach Riesling Reserve, Elzasz, Franciaorszag, 2008Most egy John Lewis-os kostolorol kellene irnom valojaban, ami december elsejere volt betervezve, sajt+bor parositas, vittem volna a Disznoko 5 Puttonyosat egy ujfajta, gyumolcsos (mango) Stiltonhoz parositva, hadd lassanak valami (nekik) szokatlant a meghivottak. Sajna az idojaras kozbeszolt, s az egesz dolog elmaradt. Este banatomat ebbe a rizlingbe fojtottam rakott pulykamell melle:)
A 2008-as evjarat nagyon jora sikeredett arrafele. Mar regota nezegettem ezt a palackot, sajna £13.99-es araval nem a mindennapokra araztak be.
Vilagos aranyszin, orrban eloszor az edes reszelt alma dominalt, majd enyhe fustosseg, gyogyfuvek, kis citrussag. Percek mulva is tudott ujjat nyujtani. Kostolva a gyumolcsizeket az asvanyos jegyek kovetik, enyhe, kezdodo petrolossaggal kiegeszulve. Eleg ramenos savak, az embernek folyik a nyala a szajaban szo szerint. Teste se nem nehez, se em konnyu, hanem pont jo (kozepes). Kecses, jol ihato bor, nem nagyon birtam letenni a poharat. Az osszkepe nagyon jo, semmi nem log ki, egyensulyban van. Kozepes, de annal kevesebbnek tuno alkohol, kozepesnel kicsit hosszabb ideig marad meg az erzet az ember szajaban. Araban nehez jobbat nyujtani a fajtatol.13%, Waitrose, £13.99, 7 pont.

No comments:

Post a Comment