Search This Blog

Monday, 29 November 2010

Aldi Delle Venezie Pinot Noir, IGT, 2009


Olcso, s jo Pinot Noir? Lehetetlen kuldetes szamba megy. Olcso Pinot Noir? Letezik. Hogy milyen, azt mindjart megirom. Peldanyunkat az Aldiban zsakmanyoltam, kemeny 1200 HUF-nak megfelelo GBP-ert (3.99). Ezen uzlethalozat meglehetosen erdekes borvalasztekkal rendelkezik, nagyja olcsobb, mint £5. Arulnak Budavar nevvel magyar bort is £2.99-ert, lehet hogy gorcso ala veszem majd azt is,ha ravisz a lelek.
A palack elulso cimkeje egyertelmuen a szolofajta eloterbe helyezesere van kihegyezve, mig hatul egy eleg informativnak tuno parja talalhato. A bor egy IGT Olaszorszagbol, de egy nemet ceg palackozta, arra nem birtam rajonni, hogy hol. Olaszorszagban vagy Nemetorszagban?
Meglehetosen sotet rubin szin, feketecseresznye, enyhe fuszerrel kiserve az orrban, egeszen kellemes illata van. Kostolva a cseresznyes illat dominal, majd kiegeszul nemi foldes jegyekkel, s fuszerekkel. Az erosen gyumolcsos kezdes meglehetosen lagy befejezes koveti , mely nagyon rovidre sikeredett. Teste, s az alkohol kozepesnek mondhato, savak egesz jok. Jo ujraivasi faktor, itatja magat, tanin sem keseru. Egesz jo osszkepet mutat, de a szajban megmarado utoiz szinte teljes hianya lehuzza az egesz bort. Nagy melyseget ne keressunk benne, de ennyi penzert jo. A vicces ar miatt azonban felvetodik egy kerdes: Kivancsi lennek, hogy cuccoztak-e valamiben? Aldi, 12.5%, £3.99, 4 pont.

No comments:

Post a Comment