Search This Blog

Wednesday 13 June 2012

Olasz-Spanyol 1-1?

Tegnap szloven borkostolon kellett volna lennem, Londonban. Igenam, de elmaradt! Kisse vicces volt a dolog, mert raneztem a szervezo ceg honlapjara, hogy mikor is kezdunk, s nem talaltam semmit. Az oldal naptar reszen sem volt rola semmi. Itt gyanus lett a dolog, irtam nekik egy e-mailt, mielott megvettem volna a vonatjegyet, erre kiderult, hogy toroltek az esemenyt, a keves kiallitora hivatkozva. Erre megjegyeztem, hogy egy e-mailt azert elvartam volna a dologrol, ha mar februarban regisztraltam ra. Visszairta, hogy ok irtak e-mailt, csak en nem kaptam meg, ahogyan masok sem. Ha mar tobben jeleztek ezt a dolgot, akkor mit is csinalhatna az ember egyszeru angol fia? Kikuldom megegyszer a teljes latogatolistanak, s FELTESZEM a honlapomra, hogy TOROLVE. Nem? Levelvaltasunk utan egybol megvalosultak ezek az esemenyek. Ennek ellenere meg mindig nem vagyok tul boldog az egesz miatt, az utazasi koltseget (kb 35eFt) csak a mindent ketszer leellenorzo, pesszimista termeszetem miatt nem buktam be, de igy is belekerult egy szabadnapba, gyerekvigyazas megszervezesbe, valamint abba, hogy a LIWF-en nem kostoltam semmi szloven bort, mondvan ugyis megyek erre a kostolora. Karpotlasul jovo heten ugyanezen ceg szervezeseben ide megyek majd: Definitive Italian Wine Tasting, A helyszin (Lord’s Cricket Ground), s a majd 100 oldalas katalogus alapjan eleg komoly esemeny lesz. Majd meglatjuk. Jovo heten megirom. Sajna kostolasi tervem meg nincs, asszem ad hoc alapon fogom csinalni...

De nezzunk valami bort is. Koncepcio az nincs benne, hacsak nem akarom rahuzni a Foci EB-t...


Malvira Roero Arneis, DOCG, Piemont, 2010, 13%. A nem tul ismert arneis fajtabol keszult bor szarmazasi helye Barolotol eszakra talalhato. Citromsarga szin, illata citrom, zoldfuszerek, tropusi gyumolcsok, barack, s nemi vegetalis aroma a vegen. Van mit szalazgatni. Kostolva robosztus, s kremes/olajos, meglehetosen szeles skalat mutat izvilagban, nemi mineralitas a vegen. Alkohol kozepes felett, megtamogatva a magas saverzettel. A korty komplex, s kerek, jo az egyensuly. Lecsengese tiszta, s kelloen hosszu. 6+ pont, £10.99, Waitrose.

Vina Costeria, DO Ribeiro, 2010, 11.5%. Helyi fajtak hazasitasa egy nem tul ismert regiobol. Halvanysarga szin, orraban dinnye! fu, citrom, feher viragok. Konnyu, friss, zamatos, a kortyban az egzotikus gyumolcsok dominalnak, sav kicsit tul huzos, alkohol kozepes alatt. Lecsenges kozepes. Itt nem voltam annyira hanyattesve, korrektul megcsinalt, jol ihato, konnyed bor, de semmi tobb. 5 pont, £7.99, Waitrose.

Nalam a merkozes 1-0 lett az olaszok javara.

Hogy a szoveg felenel miert maskepp nez ki a sortav,stb azt nem tudom...Elonezetben egyforma...Valaki?


Utoirat: Bocs, de csak itt tudok reagalni, mert kommentet sem enged irni a sajat bejegyzesemhez. Szoval, nem elore megirt szoveget illesztek be, azonban a borok nevet beillesztem , nehogy elirjam. Koszi a tanacsot.



1 comment:

  1. "csak a mindent ketszer leellenorzo, pesszimista termeszetem miatt..."

    Double check :)

    "Hogy a szoveg felenel miert maskepp nez ki a sortav,stb azt nem tudom."

    Nem lehet, hogy azért, mert előre megírt szöveget illesztesz be? Esetleg írd meg az egész szöveget egy tömbben (nem használva az Entert), majd beillesztés után tördeld.

    ReplyDelete