Search This Blog

Saturday 19 March 2011

Egy magyar, egy francia 3




Pinozzunk tovabb.
A magyar:
Vylyan Villanyi Pinot Noir 2005
Halvany rubin szinnel nyit, enyhen sargas karima, orra nagyon gazdag, elsosorban pirosbogyos erdei gyumolcsok, illetve (hordo)fuszerek kavalkadja jellemzi. Valtozatos. Kostolva elojonnek az erdeigyumolcsok, s eper, szamoca, konyakmegy, vanilia, kicsi borsossag s dohany. Szajat kitolti, de nem tul testes, csak mindig tortenik valami, sima tannin, kozepesnel tobb sav, alkohol csak 12.6%, ahogy azt szeretem. Sokretu, kiegyensulyozott, de kisse talan lehengerlo. Hossza jo.
BorPont, 12.6%, 4200Ft volt mikor vettem regen, 6 pont legteteje.
A francia:
Domaine Maillard Père et Fils 2008 Chorey-lès-Beaune , Burgundy
Ribenara emlekezteto szin, orra tiszta gyumolcs, eper dominal, hatterben vanilia, s mineralis jegyek. Kostolva nagyon tiszta, nagyon ledusan gyumolcsos (piros bogyosok, eper), s finom hordohasznalatra utalo fuszerek. Az elegancia uralja a kortyot. Nagyon itatja magat. Pehelykonnyu, selymes tannin, alkohol 13%-as, de ez alig tunik fel az embernek. Vege hosszu. Nem elfektetesre van kitalalva. Most kell inni.
Waitrose, 13%, £15.99, szinten 6 pont legteteje.
Erdekes volt a ket bort egymas melle allitani, ket nagyon eltero stilust kepviselnek. A Vylyan sokkal eroszakosabbnak tunik, mintha egy musztangot probalnank hasonlitani a becsi lovasiskolabol kikerult lohoz. A francia bort az iskolazott elegancia jellemzi. Mindkettonek megvan a maga szepsege. Szvsz.
Ui: tul sotet van egy jo kephez, inkabb horgasztam a Vylyan, s munkahelyem honlapjarol egy-egy cimket.

No comments:

Post a Comment