Search This Blog

Saturday, 5 March 2011

Kozkivanatra: Cikk

Ime a szoveg, az elirast (kapitalis) - mas pontatlansag is van benne - benne hagyom, kivancsi leszek rajon-e valaki:

In Brief
Thanks to Waitrose, Istvan "Steve" Cserkuti is living his dream to study and work with wines - a passion that has run in the family for more than seven decades and is in his Hungarian blood. Steve, from our Sheffield branch, has just passed the advanced WSET (Wine and Spirits Education Trust) exam and is hoping to go on to study the diploma.
"I`ve always had a great interest in wines" said Steve. "in the north-west of Hungary, near the Austrian border, my grandfather has been making wine on a domestic scale since 1938. We actually went to the area on a four-day trip during the WSET course and I stayed on for a holiday. I have a big interest in Hungarian wine in particular and naturally want to promote it whenever possible". He hasn`t managed to get his country`s famed sweet wine, Tokaji, on the shelves yet but is very pleased to recommend the related Patricius Dry Furmint white wine. It`s in an excellent alternative to Chardonnay, he claims, and comes from a region that has been making wine for 400 years.

Forras: Waitrose, The Chronicle, 4 March 2011

A pontatlansagok ellenere is elegedett vagyok a dologgal, meg tobb angol hall/olvas a magyar borrol. Remelem nem kapok erte, hogy lekozoltem.

3 comments:

 1. Köszi. Egyrészt nem egyértelmű a "We actually went to the area", mert azt gondolhatja az olvasó, hogy Magyarországon volt a túra (valójában Ausztriában); másrészt ha minden igaz, van egy 5 puttonyos tokaji a W. kínálatában; harmadrészt a furmint (főleg egy szikár, minerális változat) nem feltétlenül jön be a Chard rajongóknak.

  ReplyDelete
 2. Hello!
  A masodik a kapitalis, mert tobb edes tokajit is arulunk...A tobbiben is jo uton jarsz:) Kicsit maskepp irtak, mint ahogy a telefonban mondtam.
  Tokajban sem 400 eve keszul bor, csak XIV. Lajost emlitettem neki, mint nagy fogyasztot.

  ReplyDelete
 3. Azota lehoztak a korrekciot a kovetkezo szamban.

  ReplyDelete