Search This Blog

Saturday 5 March 2011

A ket Heimann




Attertem a vorosborokra a Bortarsasagos kartonbol. Ime 2 bor egy korrekt magyar boraszattol. Nincs kedvem fenykepezni, szoval a kepeket a Tarsasag lapjarol vettem kolcson.
Heimann Baranya-volgyi Kekfrankos 2008
Ezt a bort nem veletlenul vettem, hanem a sok jo bloggerviszhang miatt. Nem kellett csalodnom. Ar-ertek aranyban egyszinten van nemelyik olcsobb Raspival.
Szep, tiszta rubinvoros szin koszon vissza a poharbol, illataban a gyumolcs viszi a primet, foleg a meggy, majd malna, afonya, fekete ribizli, ciganymegy, s nemi edes, fuszeres felhang a vegere. De a gyumolcsosseg mindent visz. Ez a bor errol szol.Tannin alig, sav kicsit szokatlanul visszafogott, kozepes az alkohol, s test. Tiszta, letisztult stilus, s harmonia jellemzi. Nincs tulbonyolitva, teszi a dolgat, de azt nagyon jol. Hossza kozepest atlepi. Nagyon jolesett, meg veszek belole. Jol vizsgazott: izmos 6 pont kerul a noteszbe. Bortarsasag, 13%, 2590 Ft.
Heimann Cervaes 2006
Egy alruhas "bikaver" Szekszardrol. A szekszardi bikavernek mindenkeppen kell tartalmaznia kadarkat, az egrivel ellentetben. Ez adja a dolog szepseget, s nehezseget is.
Szine granatvoros, utalva korara. Illataban a piros gyumolcsok jellemzoek, meggy, eper, cseresznye, nemi bors, s mas fuszerek a vegen. Alkohol tul magas, a bor tobbi eleme nincs vele egyensulyban (foleg a sav), nem er fel hozza. Kozepes test, a korty vege kicsit szarit. Vege is lehetne hosszabb. Osszessegeben nem rossz bor, csak az apro dolgok kicsit lehuzzak. Igy ma csak 5 pontra jo nalam. Bortarsasag, 14%, 2590 Ft.

No comments:

Post a Comment