Search This Blog

Friday, 23 September 2011

Ket Feher


E ket bornak semmi koze nincs egymashoz azon kivul, hogy feherek, s ugyanaz az evjarat. Szoval nem keresnek okot, hogy miert szerepelnek egyutt. Igy kerultek poharamba. Az elso bor egy rizling Ausztriabol, a Domane Wachautol. A pinceszettel mar talalkoztunk a multban, ezt a palackot asszem a Billaban vettem, olyan €7-ert.
Federspiel Riesling Domane Wachau, Ausztria, 2010 - 12% Szinte teljesen atlatszo, jol lehet porgetni a poharban. Egeszen intenziv illataban a barackok dominalnak (oszi, kajszi). Kostolva szaraz, egyeszen konnyu, szinte vekony a korty, izvilaga nincsen tulbonyolitva, jol hozza a fajtajelleget, meg egy kis asvanyossag is belefer, korrekt sav. Az utoiznel billen meg a dolog, mert az szinte nincs is. Szarmazasat nem tagadhatja, de nem a legjobban sikerult pelda. melysegeket ne keressunk benne. Eleri az 5 pontot. Eppen.
Terra Viva Organic Bianco, Terre di Chieti, IGT, Veneto, Italy, 2010 - 12%. A meglehetosen hangzatos nev mogott egy trebbiano fajtabol bio szolobol keszult bor all, Eszak-Kelet Olaszorszagbol. Szint itt sem nagyon talaltam a poharban, illatot annal inkabb. Korte, erett piros alma, kis tuzko, kopor a vegen. Meglehetosen izgalmas korty, behizelgos, selymes,, szinte lagy. Hianyzik egy kis sav, izvilag izgalmas, de nem mondanam komplexnek, s a korty vegen jelentkezo kesernye sem negativum. Test kozepes. Utoize az meglehetosen rovid. Majdnem jo, de megsem. Ez is 5 pont, s ebben az iteletben benne van az egeszen barati ara, jelenleg £5, Waitrose.

No comments:

Post a Comment