Search This Blog

Friday 4 March 2011

Georges Duboeuf 2009 Chiroubles, Beaujolais, Burgundy, France


Kis kiterovel kezdenem, eletem elso "Bojo"-ja a belepobor kategoriabol kerult ki, meg is lett az eredmenye. Nem tetszett. Joideig hanyagoltam a temat. Most megkozelitem a temat a masik veglet iranyabol. A keszito ceg/pinceszet a legjobbak koze tartozik (igaz a botrany szele oket is megcsapta a kozelmultban), s a 10 Cru terulet egyikebol, Chiroublesbol szarmazik a bor. Szoktam is mondani a vevoimnek "Kolts £2-al tobbet, mint amit terveztel, s a siker/elmeny szinte garantalt!" . Megszivlelve eme tanacsot:
Georges Duboeuf 2009 Chiroubles : Lila szinarnyalat, orrban nyari gyumolcsok tomkelege, kostolva mintha egy gyumolcspavlovaba harapnank, ledus fekete es voros gyumolcsok valtjak egymast surun, meggy, afonya, feketeribizli, s szaritott gyumolcsok a korty vegere. Jo, lenduletes sav - nem lendul at a lo tulso oldalara!, teste valahol kozepes alatt, alkohol szinten moderalt. Tanin alig eszreveheto, azt hiszem erre mondjak az angolok, hogy selymes. Utoize is eleg hosszu. Nagyon korrekt iparosmunka egy kivalo adottsagu teruletrol. Ittatja magat. Enyhen hutve fogyasztando.
Waitrose, £6.99 akcioban, 12.5%, 6 pont.
Ui: cegunk egyik vallalati lapjaban (60 000+ ember dolgozik nekunk) , ma volt egy rovid cikk rolam, meg a magyar borokrol, a furmintot kulon emlittettek.

2 comments:

  1. Szia!
    Tudnál betenni egy linket a cikkről? Nem találtam a neten, de azt látom, hogy 3 MW is dolgozik a W-nak. Ha nincs fenn a neten, akkor scanneld be léci, aztán tedd fel ide, ne szerénykedj! :)

    ReplyDelete
  2. londonercsecse5 March 2011 at 15:06

    Hello!

    Nincs link, belso hasznalatra keszul a lap. S, mint irtam rovid. Felteszem. amugy van benne egy eliras, amit majd kov heti szamban korrigalnak.

    ReplyDelete